NEVŞEHİR / KOZAKLI - Kozaklı Atatürk İlkokulu

Okulumuza Yaşam Becerileri Atölyesini kurduk

"Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 2023 Eğitim Vizyon Belgesi" çalışmaları kapsamında, okulumuza kazandırdığımız, Yaşam Becerileri Atölyesi sayesinde dört temel öz bakım becerisini kazandırmayı hedef edindik. Bunlar bağımsız olarak yemek yeme becerisini geliştirme, bağımsız olarak giyinme ve hazırlanma becerisi düğme ilikleme, fermuar çekme, ayakkabı bağlama, kişisel hijyen ve tuvalet ihtiyaçlarını bağımsız olarak karşılama, temel ev işlerini yapabilme becerisi sofra hazırlama, sofra toplama, bulaşık makinesine yerleştirme, bulaşık makinesini boşaltması, ev işlerinde ebeveynlere yardım etmesi ve kendi oyuncaklarını toplaması"

Okulumuzda açılan Yaşam Becerileri Atölyeleriyle geleceğin nesillerine beceri kabiliyeti aşılamayı, çocuklarımızın kendini daha iyi ifade etme yeteneğini geliştirmeyi, küçük yaştan itibaren yaratıcılıklarını ve estetik duygularını geliştirmeyi, sosyalleşmeyi, arkadaşlarıyla işbirliği yapabilme yeteneğini, iletişim becerilerini geliştirmeyi, özgüveni artırmayı, hayal gücünü geliştirmeyi, eleştirel düşünmesine fırsat tanıyıp tartışmayı ve problem çözme becerisini öğretmeyi, empati becerisini geliştirmeyi hedefliyoruz.

Çocuklarımızın hayata daha hazır hale gelebilmeleri için akademik başarılarının yanı sıra yaşam becerilerini geliştirmelerini de önemsiyoruz. Yaşadığımız çağda çocuklarımız, gençlerimiz ve hatta tüm yetişkin bireylerimiz etken olmak durumunda. Çevresindekilerin farkında olan, sorumluluk alabilen, hata yapmaktan korkmayan bireyler olmak zorunda. Bu amaç doğrultusunda öğrencilerimizin yaparak yaşayarak öğrendiği, el becerilerinin geliştiği, 2023 Eğitim Vizyonundaki yeri itibariyle önem arz eden Yaşam Becerileri Atölyelerinin ilimiz genelinde artmasından gurur duyuyoruz.

.

08-01-202008-01-202008-01-202008-01-202008-01-202008-01-202008-01-2020